IB AGGER

"Forløb". 50 x 70 cm. 2015

Forord

Ib Agger døde 6 okt 2019. Dagen før sin 91 års fødselsdag. Han tegnede til 3 mdr. før sin død. Det er nu hans datter Nana Agger der bestyrer siden og evt. salg. 

Ib agger skriver: Velkommen til nogle sider, som kan give et indtryk af mit arbejde.

Jeg begyndte som naturalistisk tegner og grafiker, og den side har jeg aldrig sluppet helt. På rejser tegner jeg meget og i perioder i haven. Og så har jeg siden 70erne også været fængslet af den billedverden, der findes på overfladen af sten. At formidle den er jo også en art naturalisme, men stenenes billeder dækker i sig selv et bredt område fra næsten figuration til den rene abstrakte form. De tegninger, der har sten som emne, har ingen titler andet end "stenstudie". 

For omkring 40 år siden blev jeg opmærksom på nogle muligheder for at lave monotypier på min litografpresse, som også førte over i det abstrakte. Resultaterne er de arbejder, jeg benævner "monolitografi.".

Endelig affødte en bestemt række af disse tryk i begyndelsen af 80erne et ønske om også at kunne behandle en form tredimensionalt, så jeg siden da også har arbejdet med skulptur. Også den af abstrakt karakter.    Af skulpturarbejdet udsprang også slibningerne i aluminiumsplader, der optog mig meget for nogle år siden.

Som noget helt aktuelt står "Forløb"-ene, som jeg påbegyndte i 2014.Jeg føler ikke selv nogen splittelse ved at gå fra den ene til den anden udtryksform, og jeg håber, der er et fælles væsenspræg, der holder sammen på det hele.